جلد 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 208-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khadivi V, Yassaghi A, Madanipour S. Geomagnetic Data on Verification of Deep-seated Transvers Fault Lineameats in SE Zagros. KJES 2017; 2 (2) :195-208
خدیوی وحید، یساقی علی، معدنی پور سعید. اثر پهنه های گسلی پی سنگی بر خمیدگی تاقدیس کوه‌های سیاه، زاگرس چین- رانده. علوم زمین خوارزمی. 1395; 2 (2) :195-208

1- دانشگاه تربیت مدرس

چین‌های کمربند چین–رانده زاگرس با روند شمال‌باختر- جنوب‌خاور به‌وسیلۀ مجموعه‌ای از گسل‌های عرضی با سازوکار غالب امتدادلغز قطع می‌شوند. تاقدیس کوه‌های‌سیاه در مرز فروافتادگی دزفول و پهنه‌ی ایذه در کمربند چین-رانده زاگرس، یکی از این چین‌ها است که تحت تاثیر گسل‌های عرضی با سازوکار غالب امتدادلغز چپ‌گرد و راست‌گرد قطع شده است. این گسل‌های عرضی به‌عنوان مراتب فعالیت جوان‌تر خطواره مغناطیسی پی‌سنگی L1 و مراتب قبل از چین‌خوردگی گسل پی‌سنگی خارک- میش تحلیل شده‌اند. اثر فعالیت خطواره مغناطیسی پی سنگی L1 پس از چین‌خوردگی موجب چرخش در اثر سطح محوری و خمیدگی تاقدیس کوه‌های سیاه شده است. تحلیل داده‌های لغزش صفحات گسلی این گسل‌های امتدادلغز به‌روش وارونه سازی، نشان از راستای شمالی- جنوبی برای تنش عامل فعالیت مجدد این خطواره مغناطیسی دارد. هم‌خوانی چنین راستای تنشی با داده های به‌دست آمده از Gps بیان از فعالیت جوان این گسل پی سنگی پس از چین خوردگی زاگرس دارد.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تکتونیک
دریافت: 1396/1/21 | پذیرش: 1396/1/21 | انتشار: 1396/1/21