جلد 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 32-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

The study of structural geometry and detachment levels of the East Darreh-Baneh anticline, Lurestan zone, west Zagros . KJES 2018; 4 (1) :13-32
علی پور رضا، رحمانیان نسیم، شمس زاده عارف. بررسی هندسه ساختاری و سطوح جدایشی تاقدیس دره‌بانه‌خاوری در پهنه لرستان، باختر زاگرس. علوم زمین خوارزمی. 1397; 4 (1) :13-32

1- دانشگاه بوعلی سینا ، rezaalipoor116@gmail.com
2- دانشگاه بوعلی سینا
3- دانشگاه شیراز
چکیده:   (1958 مشاهده)
تاقدیس دره­بانه­خاوری در پهنه ساختاری لرستان و در باختر کمربند چین­خورده-رانده زاگرس واقع شده است. در این پهنه گسل­های راندگی و سطوح جدایشی نقش مهمی در هندسه و کینماتیک ساختارهای چین­خورده ایفا می­کنند. در این پژوهش با استفاده از تفسیر پنج نیمرخ لرزه نگاری دوبعدی، ترسیم نیمرخ­های ساختاری، اطلاعات چاه­های حفاری شده در تاقدیس­های همجوار و تجزیه و تحلیل­های مربوطه، الگوی دگرریختی و هندسه ساختاری تاقدیس دره­بانه­خاوری مورد مطالعه قرار گرفته است. بر این اساس تاقدیس دره­بانه­خاوری از نوع چین­های جدایشی است که دو سطح جدایشی بالایی و میانی هندسه ساختاری آن را تحت تاثیر قرار داده است. سازند شیلی گرو به عنوان سطح جدایش میانی و سازند فلیشی امیران به عنوان سطح جدایش بالایی باعث دگرریختی منطقه شده است. ضخامت زیاد سطح جدایش بالایی باعث تشکیل تاقدیس­هایی با طول موج و دامنه کوتاه در سطح و همچنین باعث تشکیل چین­خوردگی­های ناهماهنگ سطحی روی تاقدیس­های عمقی شده است. همچنین تجزیه و تحلیل پارامترهای هندسی تاقدیس دره­بانه نشان می­دهد که این تاقدیس یک چین نامتقارن و غیراستوانه­ای و از نظر فشردگی باز و ملایم با نسبت ابعادی پهن است.
موضوع مقاله: تکتونیک
دریافت: 1396/7/16 | پذیرش: 1397/4/11 | انتشار: 1397/5/2