جلد 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 52-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohammadi M, sadeghian M, sheibi M, shekari S. Application of AMS method in the interpretation of devlopments of high grade metapelitic rocks of Late Neoproterozoic of Shotor Kuh metamorphic complex  . KJES 2018; 4 (1) :33-52
محمدی محبوبه، صادقیان محمود، شیبی مریم، شکاری سکینه. کاربرد روش ناهمسانی پذیرفتاری مغناطیسی (AMS) در تفسیر تحولات سنگ‌های متاپلیتی درجه بالای مجموعه دگرگونی شترکوه (به سن نئوپروتروزوئیک پایانی). علوم زمین خوارزمی. 1397; 4 (1) :33-52

1- دانشگاه صنعتی شاهرود ، mahbobemohammadi71@yahoo.com
2- دانشگاه صنعتی شاهرود
مجموعه دگرگونی آذرین شترکوه که در 80 کیلومتری جنوب­خاور شاهرود رخنمون دارد، طیف وسیعی از سنگ­های آذرین و دگرگونی نئوپروتروزوئیک­پایانی نظیر متاپلیت­ها، متابازیت­ها، متاکربناته، متاپسامیتی و گابرو، الیوین­گابرو و دیوریت را شامل میشود. در این پژوهش تغییرات پارامترهای مغناطیسی سنگ­های متاپلیتی درجه بالای این مجموعه در طی فرایندهای میگماتیت­زایی و گرانیت­زایی مورد برسی قرارگرفته است. نتایج حاصله نشان می­دهد میانگین بزرگای پذیرفتاری مغناطیسی (Km) در طی فرایندهای ذکرشده از µSI 650 به µSI3 تنزل پیداکرده است. این کاهش بازتاب تغییرات کانی­شناسی و سنگشناسی از جمله تخریب بیوتیت در طی واکنش­­های تخریب شیمیایی آبزدایی و تبدیل بیوتیت به اورتوکلاز یا مسکویت درگذر از تحول گنیس به گرانیت می­باشد. گارنت، بیوتیت و به مقدار کمتر کانی­های اوپک (ایلمنیت یا مگنتیت) حامل­های مهم رفتار مغناطیسی سنگ­های مورد مطالعه هستند. میانگین ناهمگنی مغناطیسی تصحیح‌ شده از 008/1 تا 45/1 و همچنین مقدار پارامتر شکل این سنگ­ها از 44/0- تا 96/0 متغیّر است. بر اساس تفسیر فابریک­های مغناطیسی اکثر بیضوی­های مغناطیسی مربوط به گنیس­ها، کلوچه­ای شکل هستند. برگواره­های مغناطیسی به‌دست‌آمده از تعبیر و تفسیر داده­های مغناطیسی با برگوارههای مغناطیسی اندازه­گیری شده در صحرا مطابقت خوبی نشان می­دهد.
موضوع مقاله: پترولوژی
دریافت: 1396/8/2 | پذیرش: 1397/6/7 | انتشار: 1397/6/7