جلد 4، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 124-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Structural analysis and shortening rate of the Dara anticline, as one of the Zagros oil fields. KJES 2018; 4 (1) :107-124
هرمزی مقدم حسین، علیزاده اکرم. تحلیل ساختاری و میزان کوتاه شدگی تاقدیس دارا، از میدان های نفتی زاگرس. علوم زمین خوارزمی. 1397; 4 (1) :107-124

1- دانشگاه ارومیه، پردیس نازلو، دانشکدۀ علوم، گروه زمین‌شناسی
2- دانشگاه ارومیه، پردیس نازلو، دانشکدۀ علوم، گروه زمین‌شناسی ، ak.alizadeh@urmia.ac.ir
چکیده:   (2013 مشاهده)
در این مطالعه، تاقدیس دارا به عنوان یکی از میدان های هیدروکربوری کمربند چین- تراست زاگرس در فروافتادگی دزفول  (باختر گسل کازرون)، مورد تحلیل و بررسی ساختاری قرار گرفته است. بدین منظور، پس از تعیین روند و نوع چین خوردگی با استفاده از داده های زیرسطحی؛ برش های ساختاری در دماغه شمال باختری، مرکز و دماغه جنوب خاوری تاقدیس ترسیم گردیده است. تحلیل سبک چین خوردگی تاقدیس دارا، این چین را در محدوده چین های کلاس سه Ramsay قرار می دهد. همچنین این تاقدیس را می توان در زمره چین های باز بر مبنای تقسیم بندی Fleuty قرار داد. شکستگی های موجود در منطقه، دارای سه روند کلی خاوری-باختری، شمالی-جنوبی و شمال باختری-جنوب خاوری هستند. مقاطع عرضی بازسازی شده، مقدار کوتاه شدگی در دماغه شمال باختری (مقطع A-A') را معادل 5/6 درصد و در مقطع B-B' را معادل 4/8 درصد نشان می دهند که این مقادیر، حاکی از شدت چین خوردگی بیشتر در دماغه جنوب خاوری تاقدیس می باشد.

موضوع مقاله: تکتونیک
دریافت: 1396/11/12 | پذیرش: 1397/5/2 | انتشار: 1397/5/2