جلد 5، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1398 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 18-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafarazari Khazineh A, Uromeihy A, Nikudel M R. Comparison of Engineering Geology Properties Natural Granite with Artificial Types. KJES 2019; 5 (1) :1-18
جعفرآذری خزینه اکبر، ارومیه ای علی، نیکودل محمدرضا. مقایسۀ ویژگی های زمین‌شناسی مهندسی گرانیت‌های طبیعی با انواع مصنوعی. علوم زمین خوارزمی. 1398; 5 (1) :1-18

1- دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدۀ علوم
2- دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدۀ علوم ، uromeiea@modares.ac.ir
شناخت خصوصیات زمین­شناسی مهندسی سنگ­های­ مصنوعی به­عنوان سنگ­های ساختمانی اهمیت ویژه­ای دارد. شکل ظاهری، اندازه و ابعاد، مشخصات سطح ذرات و کانی­های تشکیل‌دهندۀ سنگ­دانه­ها از جمله ویژگی­های مصالح سنگی است که در محیط همگن و یک­پارچه تأثیرگذار است. در این تحقیق با در نظر گرفتن موارد مذکور، سنگ­های مصنوعی طی چهار مرحله به‌ترتیب: آماده‌­سازی، طرح اختلاط، شرایط‌فرآوری و انجام آزمایش ساخته شد و به بررسی و مقایسه ویژگی­های مقاومتی (فشاری تک­محوری، کششی، بار نقطه­ای، ارتعاش فراصوت) و فیزیکی، سنگ­های مصنوعی ساخته شده با مواد افزودنی (رزین پلی­استر، رزین وینیل­استر، الیاف شیشه) و حاوی سنگ­دانه­هایی از سه نوع گرانیت (الموت قزوین، نهبندان و تکاب) پرداخته شد. نتایج بررسی نشان می­دهد که نمونه­های ساخته شده با الیاف شیشه نسبت به نمونه­های ساخته شده بدون الیاف شیشه فارغ از نوع رزین و سنگ‌دانه، 15% مقاومت کششی، %14 مقاومت فشاری تک‌محوری و 12% شاخص بار نقطه­ای بالاتری است. و هم‌چنین نمونه­های ساخته شده با رزین ویلین استر نسبت به نمونه­های ساخته شده با رزین پلی­استر 1.64 برابر مقاومت زیادی دارد. بر اساس این تحقیق طرح اختلاط و نسبت درصدهای ترکیبی مهم‌ترین اصل در استحکام و مقاومت سنگ مصنوعی است.

موضوع مقاله: زمین‌شناسی مهندسی
دریافت: 1397/2/3 | پذیرش: 1398/3/20 | انتشار: 1398/4/25