جلد 5، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 328-315 | برگشت به فهرست نسخه ها

yousefi M, Moussavi S M, khatib M M. Tectonic Inversion and Structural Relation of Rag Sefid and Zaghe Oil Anticlines using Seismic Reflection ِData (Zagros Foreland). KJES 2020; 5 (2) :315-328
یوسفی مهدی، موسوی سید مرتضی، خطیب محمد مهدی. بررسی برگشتگی زمین‌ساختی و ارتباط ساختاری تاقدیس های نفتی رگ سفید و زاغه با استفاده از داده های لرزه نگاری بازتابی(پیش بوم زاگرس). علوم زمین خوارزمی. 1398; 5 (2) :315-328

1- دانشگاه بیرجند، گروه زمین‌شناسی ، geomehdi66@birjand.ac.ir
2- دانشگاه بیرجند، گروه زمین‌شناسی
راندگی رگ سفید از سری گسل­های پی سنگی کششی اولیه است که طی بازشدگی اقیانوس نئوتتیس در پرمین-تریاس با امتداد شمال باختر-جنوب خاور ایجاد شده ­است. چینه­های رشدی کج شده در سازند آغاجری نشان می­دهند که فاز نهایی چین‌خوردگی­ وابسته به برگشتگی این گسل در پلیوسن، منجر به برخاستگی تاقدیس رگ سفید شده است. نرخ برگشتگی زمین‌ساختی محاسبه شده روی مقطع لرزه­نگاری بازتابی عمود بر گسل رگ سفید (75/0(Ri=، مقادیر زیادی برگشتگی در راستای این گسل را نشان می­دهد. با توجه به مقدار زیاد نرخ برگشتگی، شیب زیاد گسل برگشته رگ سفید، هندسه ظاهری و تاریخچۀ تکاملی در پیش بوم زاگرس، راندگی کوچک با عمق جدایشی کم‌تر در یال جنوبی تاقدیس زاغه را می­توان به‌عنوان راندگی میان بر فرودیواره و شاخه­ای از راندگی بزرگ رگ سفید در نظر گرفت که به‌دلیل انتقال دگرریختی در فرودیواره گسل رگ سفید توسعه پیدا کرده است.

موضوع مقاله: تکتونیک
دریافت: 1397/9/14 | پذیرش: 1398/10/7 | انتشار: 1398/11/21