جلد 5، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 174-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalili F, Notghi Moghaddam M, Hadavi F. Investigation of the Silak Section Filyschoid Deposits based on Calcareous Nannofossils and Comparison with Shushud Section and Sarayan Section (East Lut Block). KJES 2020; 5 (2) :159-174
جلیلی فرح، نطقی مقدم مرضیه، هادوی فاطمه. بررسی زیست چینه‌ای نهشته‌های شبه فلیش برش سیلک بر اساس نانوفسیل‌های آهکی و مقایسه آن با برش‌های شوشود و سرایان (شرق بلوک لوت). علوم زمین خوارزمی. 1398; 5 (2) :159-174

1- دانشگاه بیرجند، دانشکدۀ علوم، گروه زمین‌شناسی، ، farah_jalili@birjand.ac.ir
2- دانشگاه پیام نور، گروه زمین‌شناسی، تهران
3- دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکدۀ علوم، گروه زمین‌شناسی
در پژوهش کنونی زیست‌چینه‌نگاری نهشته‌های شبه فلیش برش سیلک واقع در شرق بلوک لوت برمبنای نانوفسیل‌های آهکی بررسی شد. نهشته‌های مذکور در این برش حدود 420 متر ضخامت دارد و عمدتاً شامل واحدهای شیلی، مارنی، ماسه‌سنگ‌های آهکی و ماسه سنگ است. از این برش 118 نمونه برداشت شد و به‌روش اسمیر اسلاید آماده‌سازی و سپس بر اساس نانوفسیل‌های آهکی بررسی شد. براساس پژوهش‌های انجام ‌شده، در نمونه‌های برداشت شده 34 گونه نانوفسیلی متعلق به 17 جنس با حفظ‌شدگی متوسط شناسایی و عکس‌برداری شد. نانوفسیل‌های آهکی شناسایی شده و زیست زون‌های تعیین شده نشان‌گر سن کامپانین پسین تا انتهای ماستریشتین پسین برای نهشته‌های بررسی شده در برش سیلک هستند. بررسی و مقایسۀ تعداد گونه‌های نانوفسیل شناسایی شده و  زیست‌زون‌های تعیین شده در سه برش سیلک، سرایان و شوشود در بلوک لوت، نشانگر تنوع گونه‌ای تقریباً یک‌سان در این برش‌ها است. علاوه بر آن تفاوت ضخامت زیست زون‌ها در برش‌های بررسی شده، می‌تواند حاکی از نرخ رسوب‌گذاری متفاوت در بازه‌های زمانی مربوط به  هر زیست‌زون در بخش‌های مختلف مذکور در شرق حوضه رسوب‌گذاری بلوک لوت باشد.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: چینه شناسی و فسیل شناسی
دریافت: 1397/11/1 | پذیرش: 1398/12/4 | انتشار: 1398/12/10