جلد 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1399 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 168-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmani N, Ranjbar H, Nezamabadi-pour H. Combining and Fusion of Multispectral and RADAR Data for Better Identification of Geological Features. KJES 2020; 6 (1) :151-168
رحمانی نائر، رنجبر حجت اله، نظام آبادی پور حسین. ترکیب و ادغام داده های چند طیفی و راداری به منظور شناسایی بهتر سیماهای زمین‌شناسی. علوم زمین خوارزمی. 1399; 6 (1) :151-168

1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان ، hojjatranjbar@gmail.com
امروزه با بکارگیری روش­های متنوع پردازش تصویر، امکان بررسی بخش عمده­ای از ویژگی­های زمین­شناختی مانند نوع لیتولوژی، دگرسانی گرمابی، زمین­لغزش، ساختارهای زمین‌شناسی و غیره، وجود دارد. هر کدام از ویژگی­های زمین­شناختی را می­توان با بهره­گیری از یک یا ترکیب چند دسته داده ماهواره­ای بررسی کرد. برای شناسایی سنگ‌ها بیش‌تر ازویژگی‌های طیفی استفاده می‌شود. اما ویژگی بافتی سنگ‌ها نیز اهمیت خاصی دارد که داده‌های راداری در اختیار می‌گذارند. در این مقاله سعی شده است با تلفیق داده­های چندطیفی و راداری روشی برای بهبود تهیه نقشه زمین‌شناسی ارایه شود. به‌همین منظور با به‌کارگیری دو روش ترکیب داده مبتنی بر IHS و کنارهم گذاری داده­ها، تصاویر طیفی سنجنده­های استر و لندست هفت با داده­های پلاریزه سنجنده ALOS (مربوط به بخشی از ناحیۀ معدنی کمربند مس کرمان) ترکیب شدند. اطلاعات راداری مربوط به پلاریزاسیون­های مختلف در یک باند جدید به‌روش برآیندگیری متمرکز و سپس با داده‌های چند طیفی ترکیب شده است. نتایج ترکیب این دو نوع داده ماهواره‌ای نشان داده است که بارزسازی گسل­ها، دایک­ها، دگرسانی گرمابی و تفکیک لیتولوژی بهتر از زمانی است که تنها از داده‌های چندطیفی استفاده می‌شود.
موضوع مقاله: سنجش از دور و سامانه اطلاعات جغرافیایی
دریافت: 1398/12/4 | پذیرش: 1399/6/4 | انتشار: 1399/6/10