جلد 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1399 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 182-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi A, Rezazadeh Z, Hooseni- Barzi M, Khazaei A R. Biostratigraphy of Upper Cretaceous Deposits in the Bahabad Stratigraphic Section, Southwestern Bajestan (NE Iran). KJES 2020; 6 (1) :169-182
صادقی عباس، رضازاده زهرا، حسینی برزی محبوبه، خزاعی احمد رضا. زیست چینه نگاری رسوبات کرتاسه بالایی در برش بهاباد،جنوب غرب بجستان (شمال شرق ایران). علوم زمین خوارزمی. 1399; 6 (1) :169-182

1- دانشگاه شهید بهشتی، دانشکدۀ علوم زمین، گروه حوضه های رسوبی و نفت ، a-sadeghi@sbu.ac.ir
2- دانشگاه شهید بهشتی، دانشکدۀ علوم زمین، گروه حوضه های رسوبی و نفت
3- دانشگاه بیرجند، دانشکدۀ علوم، گروه زمین شناسی
 به‌منظور زیست­چینه‌نگاری رسوبات کرتاسه بالایی در شمال بلوک لوت یک برش چینه­شناسی در ناحیۀ بهاباد در جنوب غرب بجستان انتخاب و نمونه‌برداری شد. ضخامت رسوبات کرتاسه بالایی در این برش 48/152 متر و از لحاظ سنگ­شناسی به پنج واحد سنگی متشکل از واحد تخریبی، واحد مارن ژیپس‌دار، واحد سنگ­آهک زیرین، واحد مارن و واحد سنگ­آهک بالایی تقسیم شده ­است. مرز زیرین نا­مشخص و بدون رخنمون است و مرز بالایی آن به‌وسیلۀ رسوبات عهد حاضر پوشیده شده­است. در پژوهش‌های زیست­­چینه­ای به استثنای دو واحد سنگی قاعده­ای که بدون فسیل هستند در سه واحد سنگ­آهک زیرین، واحد مارن و واحد سنگ­آهک بالایی ضمن تشخیص 53 جنس و 47 گونه از فرامینیفرهای کف­زی 2 زون زیستی زیر شناسایی شده­است.
Biozone 2: Rotorbinella campaniola- Pararotalia tuberculifera- Pseudocyclammina massiliensis assemblage zone
Biozone 1: Rotorbinella mesogeensis- Pararotalia boixae- Dicyclina sampoi assemblage zone
بر اساس زون­های زیستی شناسایی شده و مجموعه فسیلی موجود در آن­ها، برای چهار واحد سنگی قاعده­ای این توالی سن سنومانین و برای واحد سنگ­آهک بالایی سن سانتونین-کامپانین پیشین مشخص شده ­است. کمبود رسوبی در طول زمان­های تورونین و کنیاسین، در حد فاصل دو واحد مارن و واحد سنگ­آهک بالایی در این توالی مشاهده می­شود.

موضوع مقاله: چینه شناسی و فسیل شناسی
دریافت: 1398/12/8 | پذیرش: 1399/5/15 | انتشار: 1399/6/10