نشریه  "علوم زمین خوارزمی"   با   تغییر  در  برخی   رویکردها    با  هدف  اعتلای  بیش از  پیش  و  افزایش رضایتمندی   مخاطبان  از مقالات پربار   پژوهشگران ارجمند استقبال می‌نماید

جلد 9 - شماره 2 - پاییز و زمستان                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه بوعلی سینا ، b_rafiei@basu.ac.ir
2- دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:  
نهشته‌­های منتسب به نئوژن در منطقه اشتهارد گسترش زیاد دارند اما به دلیل فقدان داده­های کافی جایگاه چینه­شناسی مشخص ندارند. به‌­همین منظور، ویژگی­های تکتونیکی و رسوب­شناسی این نهشته­‌های قاره­ای در چهار برش شمال اشتهارد، مردآباد، معدن نمک و رود شور بررسی شده است. مطالعه این رخساره­‌ها منجر به شناخت و تفکیک پنج واحد رسوبی M1 تا M5 گردید. مطالعات سنگ­‌شناسی و کانی­‌شناسی کنگلومراها، ماسه­‌سنگ­‌ها و کانی­‌های رسی نشان داد که ترکیب رسوبات واحدهای M1 تا M4 با واحد M5 تفاوت­های زیادی دارد. مشاهدات میدانی نیز یک ناپیوستگی فرسایشی و گنبد نمکی در مرز بین واحدهای M4 و M5 را آشکار کرده است. مقایسه واحدهای نئوژن منطقه اشتهارد با نهشته­‌های رسوبی معادل آن­ها در منطقه آوج نشان می­دهد که نهشته­‌های واحدهای M1 تا M4 معادل سازند قرمز بالایی بوده و واحد M5 مربوط به پلیوسن می‌­باشد. از این رو پیشنهاد می­‌شود که واحد M5 تحت عنوان سازند جدیدی در نظر گرفته شود.
     
موضوع مقاله: رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی
دریافت: 1400/10/8 | پذیرش: 1401/9/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به علوم زمین خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Kharazmi Journal of Earth Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb