جلد 9، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1402 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 224-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

arabzadeh bani asadi M, ghasemi H, Angiboust S, Rezaei Kahkhaei M, Lambrini P. Chemical composition of biotite in the Gowd-e-Howz (Siah-Kuh) granitoid stock, Baft, Kerman: Evidence for tectonic setting and physicochemical conditions of magma emplacement and crystallization. KJES 2024; 9 (2) :197-224
عرب زاده بنی اسدی محبوبه، قاسمی حبیب اله، آنگی بوست ساموئل، رضایی کهخائی مهدی، لامبرینی پاپادولوپو. ترکیب شیمیایی بیوتیت در توده گرانیتوئیدی گودحوض (سیاه کوه)، بافت، کرمان: شاهدی بر جایگاه تکتونیکی و شرایط فیزیکوشیمیایی جایگزینی و تبلور ماگما. علوم زمین خوارزمی. 1402; 9 (2) :197-224

1- دانشگاه صنعتی شاهرود
2- دانشگاه صنعتی شاهرود ، h-ghasemi@shahroodut.ac.ir
3- دانشگاه لیون فرانسه
4- دانشگاه آریستوتل یونان
استوک گرانیتوئیدی گودحوض به سن ژوراسیک پیشین (حدود 180 میلیون سال پیش) در جنوب نوار دگرگونی سنندج- سیرجان در جنوب ­خاور ایران در استان کرمان واقع شده است. این استوک گرانیتوئیدی در سنگ‌­های دگرگونی پالئوزوئیک بالایی و سنگ­های آذرین- رسوبی تریاس نفوذ کرده است و توسط توالی سنگی ژوراسیک و سنگ‌آهک‌­های کرتاسه زیرین پوشیده شده است. بخش اصلی توده ترکیب گرانودیوریتی دارد و دارای بافت دانه­ای ناخودشکل متوسط تا درشت­ دانه متشکل از آمفیبول، بیوتیت، پلاژیوکلاز، فلدسپار آلکالن و کوارتز است. بیوتیت به عنوان یکی از کانی­ های آهن و منیزیم­ دار اصلی این توده دارای منشأ اولیه آذرین و ترکیب آهن ­دار است. نمودارهای مختلف تمایز سری ماگمایی و محیط تکتونیکی نشانگر آن است که ماگمای سازنده این توده از نوع I سری کالک‌آلکالن مناطق فرورانش بوده که در شرایط گریزندگی متوسط تا بالای اکسیژن متبلور و دماها و فشارهای بسته‌شدن و تعادل بیوتیت­ های آن در زمان جایگزینی در پوسته برابر با 589 تا 875 درجه سانتی­گراد در فشارهای 45/0 تا 27/2 کیلوبار بوده است.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: پترولوژی
دریافت: 1402/11/28 | پذیرش: 1402/12/4 | انتشار: 1402/12/10