جلد 8، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1401 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 142-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi S, Bolouri Bazaz J. Experimental and numerical investigation on the effect of overburden and soil compaction on nail pullout strength in earth reinforced with nailing. KJES 2023; 8 (2) :117-142
هاشمی سعید، بلوری بزاز جعفر. بررسی آزمایشگاهی و عددی تاثیر سربار و تراکم خاک بر مقاومت بیرون‌کشیدگی میخ در زمین‌های مسلح شده با میخ‌کوبی. علوم زمین خوارزمی. 1401; 8 (2) :117-142

1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، bolouri@um.ac.ir
یکی از مسائل مهم مهندسی عمران در مناطق شهری، پایدارسازی جداره ­های قائم و شیب­ دار خاکی است. از تکنیک ­هایی که روز به روز در محیط­ های شهری داخل و خارج کشور به منظور پایدارسازی گودها، رواج پیدا نموده است، تکنیک میخ­کوبی می­ باشد. چال­ های حفاری معمولی تحت اثر بارهای وارده، حتی در اعماق کم، بارها ریزش نموده و از سرعت کار کاسته شده و تلفات جانی و هزینه­ های اقتصادی غیر قابل پیش ­بینی را موجب شده است. علاوه بر آن ریزش چال­ های حفاری از سوی دیگر موجبات سستی خاک و از دست دادن تراکم آن را فراهم می­ سازد که به طبع آن باعث تحمیل تغییر شکل بیشتر افقی و عمودی در سطح زمین می­ شود. این تحقیق ضمن معرفی این مشکل در گودبرداری­ های عمیق، با مدل­سازی آزمایشگاهی و نیز عددی بوسیله نرم افزار اجزاء محدود Plaxis 3D Foundation، به بررسی چگونگی تاثیر میزان سربار و تراکم خاک بر رفتار میخ­ ها می­ پردازد. مشاهده گردید در شرایط یکسان تراکم خاک، ظرفیت بیرون­ کشیدگی انواع میخ­ ها با افزایش فشار سربار اعمالی بر روی خاک، افزایش پیدا می­ کند. همچنین در شرایط یکسان فشار سربار اعمالی، ظرفیت بیرون­ کشیدگی میخ­ ها در اثر افزایش وزن مخصوص خشک خاک که افزایش تراکم خاک می­ باشد، افزایش خواهد یافت.
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زمین‌شناسی مهندسی
دریافت: 1401/8/23 | پذیرش: 1401/11/28 | انتشار: 1401/12/26